07 sty Rodzaje słodkości na słodki stół
Posted at 14:15h
in Bez kategorii
Chcąc pomóc wybrać „co na słodki stół” przygotowaliśmy zestawienie słodkości, które można wybrać na przygotowany przez nas kącik słodkości. Nasza oferta podzielona jest na pakiety, w których to zawsze Klient dokonuje wyboru jakie słodycze mają się znaleźć na słodkim stole. Dzięki temu atrakcja weselna jakim jest candy bar będzie jak najlepiej dopasowana do preferencji Pary Młodej lub gości weselnej.
Poniżej prezentujemy słodkości dostępne do realizacji słodkiego stołu. Mamy nadzieje, że opis i przedstawione zdjęcia pomogą Państwu dokonać wyboru. Wszystkie zdjęcia pochodzą z naszych realizacji.
- Cake popsy – inaczej ciasto na patyku w formie kulek. Cake popsy to ciasto połączone kremem i polane czekoladą:
- Cake sicles – ciasteczkowe lizaki na patyku czyli ciasto polane czekoladą z dodatkami:
- Deserki – pyszne deserki podawane w szklanych słoiczkach. Przykładowe smaki: mus czekoladowy, mus z białej czekolady, malinowa chmurka:
- Mini pavlova – chrupiąca beza nadziana kremem. Podawana z sezonowymi owocami:
- Muffinki – wysokie babeczki z nadzieniem w środku. Przyozdobione kremem w przeróżnych smakach wraz z owocami lub słodyczami:
- Makaroniki – francuskie makaroniki to niewielkie ciasteczka zrobione m.in. z białek jaj co nadaje im delikatności. Przełożone pysznym kremem. Można dostosować je do koloru przewodniego przyjęcia:
- Mini tarty – kruche ciasto z delikatną kremową masą oraz świeżymi, sezonowymi owocami:
- Mini ptysie – małe ciasteczka z ciasta parzonego nadziewane delikatnym kremem i posypane cukrem pudrem:
- Mini pączki – klasyczne drożdżowe pączki podawane w wersji mini. Bez nadzienia ale polane lukrem:
- Kajmaki – wafle przekładane masą kajmakową. Najczęściej w formie trójkątów:
- Ciasteczka maślane – ciasteczka maślane ze zdobieniem z masy cukrowej. Można spersonalizować pod dane przyjęcie (np. pokazać inicjały Pary Młodej):
- Rurki z kremem – ciasto francuskie wypełnione kremem i obsypane kryształkami cukru:
- Kostka kokosowa/ kokosanki – ciasto oblane czekoladą i obsypane wiórkami kokosowych. Podawane w formie kwadratowych kostek.
- Eklerki – podłużne ciastko w postaci parzonego ciasta przełożonego kremem i polanego czekoladą:
- Beziki – malutkie, kruche i bardzo słodkie ciasteczka. Podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być w różnych kolorach (niebieski, biały, różowy, żółty):
- Rogaliki – słodkości przygotowywane z drożdżowego ciasta. Nadziewane słodkimi powidłami:
- Babeczki – babeczki z kremem na kruchym podkładzie. Ozdobione sezonowymi owocami:
- Mini serniczki – kremowy sernik na zimno na kokosowym spodzie:
- Donuts – pączki z ciasta drożdżowego udekorowane polewą i posypką. Mogą być podawane na specjalnie do tego skonstruowanej tablicy (dostępne u nas w dwóch wymiarach):
- Rożki z owocami – to wafelkowe rożki do lodów wypełnione sezonowymi owocami:
- Praliny – czekoladowe czekoladki w różnych smakach:
- Rafaello lub ferrero roche – gotowe praliny w formie kulowych słodkości:
- Ptasie mleczko -gotowy przysmak w postaci mlecznych pianek oblanych czekoladą:
- Ciepłe lody – gotowe słodkości w formie delikatnej pianki cukrowej polanej czekoladą:
- Cukierki – gotowe czekoladowe cukierki dobrane pod motyw imprezy:
- Pierniki – toruńskie pierniki lukrowane w kształcie serca:
- Popcorn – przekąska z prażonej kukurydzy. Podawane w specjalnych pudełkach dostosowanych do motywu przejęcia:
- Draże, żelki – gotowe słodkości dobrane pod motyw przewodni imprezy:
- Lizaki – gotowe słodkości na patyczku. Występują w wielu różnych smakach i rozmiarach. Dostępne są również lizaki bezowe:
- Inne słodkości – jest możliwość zamówienia innych słodkości – swoich ulubionych lub takich, które będą pasować do stylu imprezy. Przykładowo możemy dodać rurki waflowe lub ciastka. Możemy przygotować również słodkości pod motyw przewodni. Przy realizacji w latach 80tych dodaliśmy szklane butelki coca-coli i watę cukrową. Przy realizacji w stylu Harrego Pottera na stole znajdowały się magiczne oczy, jaja bahanek, duszki z Hogwardu, skrzeloziele, monety z banku Gringotta i oczywiście fasolki wszystkich smaków 🙂